Nieuws

Volvo Trucks bereidt de toekomst voor en dat is goed nieuws voor de werknemers

Volvo Trucks bereidt de toekomst voor en dat is goed nieuws voor de werknemers

// een bijdragen van ABVV-Metaal

De Gentse vrachtwagenbouwer start in het najaar van 2023 met de productie van elektrische vrachtwagens. Het is de bedoeling dat tegen 2030 de helft van alle wereldwijd verkochte Volvo-vrachtwagens elektrisch zijn. Op die manier wil Volvo Trucks haar bijdrage leveren aan de vergroening van het zware wegtransport.

Om deze doelstelling kracht bij te zetten, investeert het bedrijf nu ook 75 miljoen euro in de bouw van een assemblagelijn voor modules voor batterijpacks. Vanaf 2025 moet die lijn operationeel zijn. Volvo Trucks onderzoekt ook of de batterijcellen in een Volvo-fabriek in Zweden kunnen worden gebouwd (in plaats van door externe leveranciers), om ze vervolgens in Gent tot batterijmodules te assembleren.

Hoewel de modulefabriek grotendeels geautomatiseerd is, zegt het bedrijf toch nieuwe werknemers nodig te hebben (hoeveel is niet duidelijk). Daarnaast zal er ook ingezet worden op opleiding van het bestaande personeel.

Stefaan Vermeersch: “Duurzame investeringen zijn noodzakelijk voor de toekomst”

De inspanningen van Volvo Trucks zijn goed nieuws voor de verankering van de fabriek in ons land. In de woorden van hoofddelegee Stefaan Vermeersch: “Ons bedrijf blijft investeren in meer duurzaamheid. Dat is positief, maar ook noodzakelijk om de toekomst van ons bedrijf te garanderen. Als vakbond houden wij alles van zeer dichtbij in de gaten, onder meer wat opleiding, veiligheid en tewerkstelling betreft.”

Facebooktwitter

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook x

De Nieuwe Werker

FREE
VIEW