Nieuws

Jouw DNW

Wil jij De Nieuwe Werker digitaal ontvangen?
Wil je De Nieuwe Werker op papier in je brievenbus ontvangen?De Nieuwe Werker is het ledenblad van de socialistische vakbond ABVV. Wanneer het ABVV in 1945 het levenslicht ziet, draagt het ledenblad de naam ‘De Werker’, een naam die al bestaat sinds 1868, in de pionierstijd van de Antwerpse Socialistische beweging.

Het ABVV-ledenblad ondergaat een naamsverandering in 1988. ‘De Werker’ heet nu ‘De Nieuwe Werker’, de naam die ons vandaag nog zo vertrouwd in de oren klinkt.

Eind jaren ’90 gaat de wereld massaal online. Zo ook De Nieuwe Werker. Een eerste digitale versie van het ABVV-ledenblad wordt in 1998 beschikbaar als PDF. Het is een eerste, prille digitalisering. In 2017 wordt de mobiele applicatie van De Nieuwe Werker gelanceerd.

In 2021 beslist de socialistische vakbond om meer in te zetten op digitale communicatie. De website www.denieuwewerker.be gaat online. Alle leden die al digitaal met hun vakbond communiceren, krijgen het ledenblad in de vorm van een nieuwsbrief toegestuurd. Deze moderniseringsoperatie laat ons toe om méér mensen beter te bereiken en elke maand tonnen papier te besparen en onze ecologische voetafdruk aanzienlijk te verkleinen.

De Nieuwe Werker

FREE
VIEW