Nieuws

Klimaatneutraal bedrijf? Het milieuteam helpt je

Klimaatneutraal bedrijf? Het milieuteam helpt je

Het milieuteam van het ABVV helpt je in jouw bedrijf stappen te zetten naar een groene en rechtvaardige economie. Laat je op maat ondersteunen, doe inspiratie op met onze publicaties of wissel ervaringen uit met andere militanten op studiedagen en vormingen. Elke stap voorwaarts telt!

// een bijdrage van Vlaams ABVV

De Europese Green Deal wil van Europa het eerste klimaatneutrale continent maken. Dat gaat op alle bedrijven een impact hebben. Om ervoor te zorgen dat deze transitie op een sociaal rechtvaardige manier gebeurt, is de inbreng van de vakbond uitermate belangrijk. Ook binnen de huidige bevoegdheden van het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk (CPBW) en de Ondernemingsraad (OR) is al heel wat mogelijk. Het milieuteam helpt je op weg om deze mogelijkheden te benutten.

Ondersteuning

Het milieuteam biedt ondersteuning op maat. Aarzel niet om ons te contacteren met jouw vragen rond milieu, energie, mobiliteit, klimaat en duurzaamheid. Het milieuteam kan je helpen bij het analyseren van milieudocumenten of vergunningen, het opzoeken van wetgeving of bij het voorbereiden van een vergadering van het CPBW. Het ondersteuningstraject is volledig op maat. Het kan gebeuren dat een vraag over de impact van een nieuwe Europese richtlijn rond luchtkwaliteit uitmondt in een vormingsdag voor de volledige militantenploeg!

Publicaties

Het milieuteam beschikt over een ruim aanbod aan handleidingen en brochures. Die kunnen je helpen om syndicaal aan de slag te gaan rond milieu. Onze publicaties geven jou meer informatie over de rechten en bevoegdheden die de verschillende overlegorganen hebben op milieuvlak en geven jou ook tips hoe je daar zelf mee aan de slag kan. Het volledige aanbod aan milieupublicaties kan je terugvinden op bit.ly/ABVVMilieu of klimaatkameraad.be. Zet je je eerste stappen rond milieu dan zijn de publicaties “Syndicaal aan de slag met milieu en klimaat: eerste hulp bij overleg” en “Inspiratiegids voor een groener bedrijf” zeker een aanrader.

Webinars en studiedagen

Het milieuteam geeft op regelmatige basis webinars over milieuthema’s. Als de maatregelen het toelaten, zullen we ook onze jaarlijkse studiedag (in samenwerking met het ACV en het ACLVB) opnieuw fysiek laten plaatsvinden. Op deze studiedagen worden verschillende workshops aangeboden rond milieuthema’s en bovendien krijg je de kans ervaringen uit te wisselen met andere militanten die rond milieu werken op hun bedrijf. Een inspirerende ervaring!

Vorming

Op regelmatige basis worden er thematische vormingen rond milieuthema’s georganiseerd. Ook centrales kunnen een beroep doen op het milieuteam om een themavorming te verzorgen. Tijdens de vorming krijg je niet enkel een beter inzicht rond de klimaat- en milieuproblematiek. Je kan er ook praktisch aan de slag om een project uit te werken om je eigen bedrijf duurzamer te maken. De andere deelnemers helpen je daarbij door je tips en tricks aan te reiken uit hun eigen syndicale ervaringen. Contacteer je gewest of centrale als je interesse hebt om aan een milieuvorming deel te nemen.

Contacteer ons

Je kan het milieuteam van het Vlaams ABVV contacteren via mail op milieu@vlaamsabvv.be of telefonisch op het nummer 02 506 82 35.

Facebooktwitter

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook x

De Nieuwe Werker

FREE
VIEW