Nieuws

Kies jij ook voor solidariteit in eenheid boven uitsluiting? Teken onze petitie!

Kies jij ook voor solidariteit in eenheid boven uitsluiting? Teken onze petitie!

Een aantal ABVV-centrales en -gewesten lanceerden afgelopen week een petitie voor meer solidariteit in eenheid.

// een bijdrage van ABVV-Metaal en BTB

Al meer dan 1.100 gelijkgestemden ondertekenden de petitie. Daarmee geven ze uiting aan hun ongerustheid over de steeds meer uitgesproken vraag naar regionalisering van federale bevoegdheden vanuit de Belgische politiek. Met deze petitie roepen ze op om te kiezen voor efficiëntie en pragmatisme en om een visie van solidariteit in eenheid te stellen tegenover de wil tot verdeeldheid.

“De politiek gestuurde verdeeldheid leidt soms tot een vergelijkbare logica binnen onze organisatie. Dat is schadelijk voor onze werknemers en dus ook voor het ABVV. Onze grootste sociale verworvenheden zijn dan ook ooit bereikt door de krachten te bundelen. Dat principe moet weer van onder het stof worden gehaald met het oog op het algemeen belang van de werknemers. Want wij vinden dat alle ABVV-leden, net zoals alle Belgen, het verdienen dat we nog meer samenwerken.”

Kies jij ook voor solidariteit in eenheid boven uitsluiting of splitsing? Surf naar www.solidariteitineenheid.be, lees de volledige brief en onderteken mee de petitie.

Facebooktwitter

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook x

De Nieuwe Werker

FREE
VIEW