Nieuws

Op welke sociale voordelen heb ik recht?

Op welke sociale voordelen heb ik recht?

Heb jij een leefloon, een verhoogde tegemoetkoming of een ander sociaal statuut? Met ‘MyBEnefits’ vraag je vlot aanvullende rechten aan zoals een sociaal tarief, verminderingen of voordelen bij musea, pretparken, zwembaden …

Aantonen dat je recht heb op een sociaal tarief verloopt vandaag nog moeizaam. Bij duizenden organisaties moet je eerst een aanvraag doen om een korting of voordeel te krijgen. Vaak moet je dan een attest voorleggen uitgereikt door een overheidsdienst, de mutualiteit of het OCMW. Met ‘MyBEnefits’ gaat dit veel sneller, makkelijker en zonder rompslomp.

Wat?

‘MyBEnefits’ is een officiële website en applicatie waarmee je

  • heel eenvoudig nagaat of jij in jouw situatie recht hebt op sociale voordelen,
  • makkelijk te weten komt bij welke cultuur-, sport- en vrijetijdsorganisaties in je buurt je korting kan bekomen,
  • én onmiddellijk een bewijs bekomt om je voordeel in te roepen.

Voor wie?

Dit is een handig instrument voor iedereen met een sociaal statuut: verhoogde tegemoetkoming, leefloon, inkomensgarantie voor ouderen, integratietegemoetkoming (verlies van zelfredzaamheid), tegemoetkoming aan personen met een handicap …

Hoe werkt het?

Zonder aan te melden:

  • Je kan een handig overzicht bekijken van de belangrijkste aanvullende rechten verbonden aan de verschillende sociale statuten.

Hier kan je nagaan of je bijv. recht hebt op het sociaal tarief en minder hoeft te betalen voor water, gas en elektriciteit, goedkoper kan reizen met het openbaar vervoer, bepaalde belastingen verminderen …

Met aanmelden:

Meld je aan op de website of in de app met je elektronische identiteitskaart, via ‘itsme’, of een beveiligingscode via mail of token.

Je ziet je rijksregisternummer en de sociale statuten die jou recht geven op een voordeel.

Kies je statuut en pik iets uit de lijst met voordelen. Zo bekom je een unieke QR-code (op de app) en 12-cijferige code (op de website).

Toon de code aan de toekennende instantie (bijv. het museum, zwembad van je keuze) om je voordeel te verkrijgen. Zij kunnen deze code uitlezen en het voordeel met vertrouwen toekennen.

Heb je zelf een voordeel ontdekt dat nog niet op ‘MyBEnefits’ staat, dan kan je dit toevoegen en zo anderen informeren.

Zelf aan de slag?

Surf naar de website MyBEnefits.

Je hebt een smartphone of tablet? Download de app ‘MyBEnefits’

Facebooktwitter

3 thoughts on “Op welke sociale voordelen heb ik recht?

  1. Wat met mensen die gewoon doorwerken na hun 65 jaar?
    Ze spreken altijd over vervroegd pensioen, ik krijg nergens een antwoord.
    Werk nu al 1 jaar extra, ben 66 jaar

  2. Ik woon in Aalter, sta op invaliditeit en heb recht op verhoogde tegemoetkoming. Als ik de gegevens invul op mybenefits krijg ik 0 resultaten. Goeie informatieve website. NOT zoals met alles, niets werkt nog degelijk. Toegeven de burgemeester De Crem heeft het niet zo voor de sociale gevallen. Als je hier hulp vraagt bij het ocmw vragen ze direct naar je bankgegevens. Ook al is dat voor hulp om naar het containerpark te gaan of kleine klussen. Is dat nog allemaal wettelijk zo privégegevens opvragen? Vraag ik toch ook niet aan de minister hoeveel geld op zijn rekening staat.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook x

De Nieuwe Werker

FREE
VIEW