Nieuws

Horval ijvert voor nieuw plan voor eerlijke concurrentie in horeca

Horval ijvert voor nieuw plan voor eerlijke concurrentie in horeca

// een bijdrage van Horval

In de horecasector, met zijn vele kleine bedrijven, zijn de loonkosten een belangrijke factor in de prijzen die aan de klanten worden doorgerekend. De sector heeft ook te lijden onder oneerlijke concurrentie wanneer sommige bedrijven niet volgens de regels werken.

Om hier een einde aan te maken, proberen vakbonden, werkgeversorganisaties en de overheid een akkoord te bereiken voor een nieuw ‘plan eerlijke concurrentie’. In 2015 werd al een poging ondernomen, maar haakten de werkgevers af.

Als vakbond verwelkomen we dit initiatief om actie te ondernemen tegen sociale fraude én sociale dumping. Zij verstoren de goede werking van de arbeidsmarkt en ondermijnen onze sociale zekerheid.

Horval is van mening dat de versterking van de inspectiediensten door de verhoging van het aantal inspecteurs een aanzienlijke impact zal hebben om te komen tot een eerlijker concurrentie en betere tewerkstellingsvoorwaarden.

Voor de werkgevers biedt de website van de Sociale Informatie- en Onderzoeksdienst (SIOD) informatie over een checklist om na te gaan hoe goed zij in orde zijn, naast informatie over de aangekondigde steekproeven die in de sector zullen gebeuren. Daar vindt men ook een link naar het contactpunt voor eerlijke concurrentie.

En geef toe, ook voor de klanten zal dit goed nieuws zijn, want wie wil nu niet genieten van eerlijke horeca?

Facebooktwitter

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook x

De Nieuwe Werker

FREE
VIEW