Nieuws

Elke stem telt

Elke stem telt

Al verschillende kandidatendagen vonden plaats in de gewestelijke afdelingen van de socialistische vakbond ABVV. Een duidelijk signaal dat de sociale verkiezingen eraan komen. Dit is hét syndicaal evenement. Het is een kans voor het ABVV om zijn positie in de bedrijven te versterken. En jullie zijn allen het ABVV!

Allereerst een welgemeende merci aan alle kandidaat-delegees. Jullie maken het verschil. Jullie zijn onze ambassadeurs op het terrein. We zijn trots om jullie in onze rangen te hebben en we zullen jullie bij elke stap begeleiden, met onze ervaring, tools, training, steun en bescherming. Je staat nooit alleen in dit avontuur. Wij staan aan jouw zijde, met anderhalf miljoen leden en een niet aflatende strijdlust.

Solidaire strijdlust

Bij de sociale verkiezingen kiezen de werknemers hun vertegenwoordigers in de ondernemingsraden (OR) en de comités voor preventie en bescherming op het werk (CPBW). Dit zijn de mannen en vrouwen die verantwoordelijk zijn voor het onderhandelen over eerlijke werkomstandigheden en het waarborgen van de gezondheid en veiligheid op het werk. Heel eenvoudig: de vertegenwoordigers van de werknemers in deze overlegorganen komen samen met de vakbondsvertegenwoordigers op voor jouw rechten.   

In een context van snelle economische veranderingen, een nijpende klimaatuitdaging, technologische vooruitgang – die allen invloed hebben op de werkomstandigheden – kan het belang van deze verkiezingen niet onderschat worden. Onzekerheid, flexibiliteit, digitalisering, ecologische transitie, strenge Europese besparingsregels. ABVV is de enige vakbond die mobiliseert om hierop een antwoord te formuleren. We blijven druk uitoefenen tegen die nieuwe Europese begrotingsregels.

Stem 3!

Omdat het ABVV een strijdbare vakbond is. Een vakbond die opkomt voor overleg, democratie op alle niveaus en gelijke rechten voor alle werknemers. We zijn een vakbond die opkomt voor een betere levenskwaliteit en een waardig inkomen. Deze verkiezingen zijn van onschatbare waarde om onze aanwezigheid op het terrein te versterken. Het ligt mee in jouw handen!


“Deelnemen aan de sociale verkiezingen, als kandidaat maar ook als kiezer, betekent meebouwen aan een betere toekomst voor iedereen.”


Deelnemen aan de sociale verkiezingen, als kandidaat maar ook als kiezer, betekent meebouwen aan een betere toekomst voor iedereen. Het betekent ook de solidariteit versterken. We sporen je aan om mee te doen, je te informeren en 3 te stemmen! En om zo veel mogelijk mensen te overtuigen hetzelfde te doen. Elke stem telt. In deze editie van De Nieuwe Werker leer je meer over deze hoogdag van democratie op de werkvloer, met uitleg over de stemprocedure en wat geschiedenis.

Gedeelde waarden

Onze waarden van solidariteit, gelijkheid en sociale rechtvaardigheid verenigen ons. Samen dragen we deze waarden, dragen we onze kleuren, gaan we voor sociale vooruitgang, tegen discriminatie en ongelijkheid, middels onderhandelingen wanneer het kan, en door actie te voeren wanneer het moet. Maar steeds 100 procent vastberaden.

Kortom, sociale verkiezingen brengen democratie tot op de werkvloer. Het gaat om de kracht van het collectief en het vermogen van werknemers om mee te tellen, om dingen te veranderen. Om hun stem te laten horen en te respecteren.

Onze stem, die van ons allemaal.

Thierry Bodson en Miranda Ulens
Facebooktwitter

3 thoughts on “Elke stem telt

  1. ABVV jullie zijn goed bezig .ik ben zeker tevreden over de kwaliteits die jullie geven .
    Altijd de toekomstperspectief te veranderen voor de mensenrechten in België .iedereen moet gelijk rechten hebben en gelijke kansen krijgen ,de wereld voorwaarts .ik ben absoluut blij met ABVV ,geweldig

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook x

De Nieuwe Werker

FREE
VIEW