Nieuws

Een opleiding volgen? Informeer je vooraf!

Een opleiding volgen? Informeer je vooraf!

Wist je dat opleiding volgen helpt bij het vinden van beter betaald en beter werkbaar werk? Bij het ABVV krijg je hulp om een gepaste opleiding te vinden. En we informeren je correct over opleidingsmaatregelen.

// een bijdrage van Vlaams ABV

Welke opleiding kies ik?

Er bestaan veel soorten opleidingen: van korte webinars, opleidingen op de werkvloer tot volwaardige studies en alles daartussen. Bij het ABVV helpen we je om de opleiding te vinden die afgestemd is op je thuis- , werk- en financiële situatie.

Wat zijn mijn opleidingsrechten? En waar moet ik rekening mee houden?

Ben je werknemer? Dan kan je niet zomaar je ontslag indienen om een opleiding te starten.

Maar er zijn wél allerhande maatregelen die het volgen van een opleiding haalbaarder maakt. Het ABVV maakt je wegwijs in systemen als Vlaams Opleidingsverlof, opleidingscheques en opleidingskrediet.

Ben je werkloos of arbeidsongeschikt? Dan heb je toestemming nodig van VDAB of je adviserend arts. Je moet je opleidingsvraag goed motiveren.  Bij het ABVV helpen we je hierbij en informeren we je over de randvoorwaarden.

Wist je dat je na afloop van je loopbaanbegeleiding bij het ABVV een opleidingsattest krijgt? Dit opent extra rechten op opleidingscheques en opleidingskrediet. Ook voor hooggeschoolden. En voor niet-arbeidsmarktgerichte opleidingen. Vraag ernaar bij onze ABVV-loopbaanbegeleiders. 

Concreet en haalbaar opleidingsplan.

Werkzoekend? Op mutualiteit? Werknemer? Tijdelijk werkloos? Je kan terecht met je opleidingsvraag tijdens een gratis adviesgeprek via loopbaanadvies@vlaamsabvv.be

Ben je werknemer? Weet je nog niet welke opleiding bij je past? Of wil je aan de slag rond een persoonlijk opleidingsplan om toegang te krijgen tot opleidingscheques of opleidingskrediet? Vul dan de contactbon in op www.abvvloopbaanbegeleiding.be.

Je kan ook bellen naar 02 289 01 30.

Of volg eerst ons gratis maandelijks webinar ‘Waarom een opleiding volgen een goed idee is’ op 13 december of 13 januari telkens om 10u (duurtijd: 70 minuten). Inschrijven kan hier.

Na dit webinar ken je verschillende manieren om je bij te scholen en weet je waar je rekening mee moet houden als je een opleiding kiest. We vertellen ook welke maatregelen er bestaan om een opleiding te combineren met je werk, je werkloosheids- of arbeidsongeschiktheidsuitkering.

Facebooktwitter

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook x

De Nieuwe Werker

FREE
VIEW