Nieuws

E-book ABVV-Metaal: “Alles over ziekte en werk”

E-book ABVV-Metaal: “Alles over ziekte en werk”

Download het nieuwe E-book en kom alles te weten over wat je rechten en plichten zijn en wat je moet doen in geval van ziekte.

// een bijdrage van ABVV-Metaal

Ziek is ziek, hoor je wel eens zeggen als een collega ziek uitvalt. En wie ziek is, die blijft thuis. Simpel toch? Hoe correct die eenvoudige bewering ook mogen zijn, in de praktijk zijn er 101 factoren om rekening mee te houden bij de ziekte van een werknemer.

Wat als je ziek wordt voor korte of langere duur? Hoe zit het dan met je gewaarborgd loon als arbeider? Wanneer moet je je werkgever verwittigen van je afwezigheid om in regel te zijn en netjes je centen te ontvangen? Of wat als je arbeidsovereenkomst wordt beëindigd in je periode van arbeidsongeschiktheid? Welke precedenten zijn er in de recente rechtspraak?

Als je als werknemer in een van de metaalsectoren ziek valt, heb je een aantal rechten en plichten. In dit e-book vind je algemene, maar ook meer specifieke uitleg over wat te doen bij de ziekte van een werknemer. Nuttig leesvoer voor zowel delegees als werknemers uit de sector! Met nog meer specifieke en individuele vragen kun je terecht bij je hoofddelegee, secretaris of lokaal ABVV-Metaal-kantoor.

Download het E-book van ABVV-Metaal hier.

Facebooktwitter

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook x

De Nieuwe Werker

FREE
VIEW