Nieuws

Bedankt shiftmedewerker

Bedankt shiftmedewerker

Op 24 juli bedanken we alle shiftmedewerkers, want jawel, dankzij werknemers uit de scheikunde is de ‘Dag van de shiftmedewerker’ in het leven geroepen in 2021. We willen dus alle werknemers die zowel overdag als ’s nachts, en ook de vele andere werknemers die in andere ploegensystemen werken bedanken. Merci!

// een bijdrage van de Algemene Centrale

24 juli is de dag van de shiftmedewerker. Waarom? Omdat deze werknemers zich dag in dag uit, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 inzetten. 24/7 dus! Deze werknemers houden hun activiteiten, bedrijven of sectoren met andere woorden continu draaiende.

Negatieve gevolgen

Nacht- en ploegenarbeid weegt echter zwaar op de werknemers. Het heeft enerzijds negatieve gevolgen de hun mentale en fysieke gezondheid. Slapeloosheid, eetstoornissen, gewrichtspijn en stress zijn hier slechts enkele voorbeelden van.

Anderzijds heeft deze manier van werken ook een impact op het sociaal en gezinsleven van de shiftmedewerkers. Wanneer hun kind(eren) en partner slapen, zijn zij aan het werk en omgekeerd. Shiftmedewerkers worden ook vaker dan andere werknemers in hun slaap verstoord, omdat men ervan uitgaat dat ze op andere momenten van de dag beschikbaar zijn.

Wie ’s nachts of in shiften werkt, is met andere woorden vaak onzichtbaar. Dat leidt tot misverstanden en zelfs onbegrip bij de rest van de samenleving. Als Algemene Centrale – ABVV willen we dit veranderen. Zij die buiten de gebruikelijke uren werken, verdienen waardering, respect en erkenning! Er moet ook dringend meer aandacht worden geschonken aan de gevolgen van nacht- en ploegenarbeid op de gezondheid en het welzijn van deze werknemers!

Meer info op www.accg.be.

Facebooktwitter

One thought on “Bedankt shiftmedewerker

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook x

De Nieuwe Werker

FREE
VIEW