Nieuws

Horval-congres Namen-Luxemburg: de strijd voor de werknemers gaat voort

Horval-congres Namen-Luxemburg: de strijd voor de werknemers gaat voort

Meerdere gewestelijke afdelingen van ABVV Horval organiseren dezer dagen hun congres. Op 24 juni was het de beurt aan de afdeling Namen-Luxemburg van ABVV Horval. Het werd voorgezeten door Bernadette Merveille.

// een bijdrage van Horval

Op deze gelegenheid waren niet alleen de delegees van Horval aanwezig, maar ook heel wat genodigden, zoals covoorzitters Alain Detemmerman en Tangui Cornu, alsook de algemeen secretaris van het Waals ABVV, Jean-François Tamellini.

Balans

De congresgangers maakten de balans op van de afgelopen jaren. Die werd zeer positief bevonden door de militanten van het gewest. De motieontwerpen werden voorbereid door de syndicale ploegen. De centrale had werkgroepen georganiseerd in de aanloop naar het congres. Dit waren de thema’s:

  • Het minimumloon (Fight for €14, campagne die oorspronkelijk in België werd gelanceerd door Horval);
  • Syndicale vrijheden;
  • Solidariteit (sociale zekerheid en fiscaliteit)

Deze thema’s hebben te maken met de koopkracht en de syndicale vrijheden en weerspiegelen de thema’s die naar voren werden geschoven tijdens de congressen van het Waals en het interprofessioneel Federaal ABVV, die enkele weken geleden plaatsvonden.

Gelet op de stijgende levensduurte en de bedreigingen voor onze syndicale vrijheden, kunnen we niet anders dan deze thema’s centraal stellen. Die thema’s waren trouwens voor ons ook de belangrijkste reden om op straat te komen in Brussel op 20 juni.

Na de verschillende presentaties en tussenkomsten op het congres werden de drie moties unaniem goedgekeurd.

Nieuwe aanstelling

Het congres was bijzonder door de kandidatuur van Tiphaine Malchair voor de functie van gewestelijk secretaris. Het congres keurde haar kandidatuur unaniem goed. Zij volgt Patrick Mertens op, die met pensioen gaat.

Heel wat genodigden en delegees stonden erop om hulde te brengen aan Patrick en om Tiphaine te feliciteren, dit alles in een sfeer vol emotie, met een traan en een lach.

Tijdens het aperitief waren er verschillende stands en was er syndicale animatie voorzien. Dat was een groot succes bij onze militanten en genodigden. Een congres is immers niet alleen van politiek belang en om de strategie uit te tekenen voor de toekomst, maar het is ook een moment van uitwisseling onder kameraden die verbonden zijn door dezelfde strijd, of ze nu militant, delegee, secretaris of covoorzitter zijn.

Het is in ieder geval duidelijk dat de Horval-afdeling van Namen-Luxemburg, na dit congres en gelet op de verschillende dreigingen waarmee werknemers geconfronteerd worden, meer dan ooit vastbesloten is om te strijden, eisen te stellen en de nieuwe uitdagingen van de toekomst aan te gaan.

Na zoveel jaren van militantisme en hard werk binnen ABVV Horval gaat onze kameraad Patrick Mertens ons verlaten voor een rustiger leven, dat zeker en vast even boeiend zal zijn. We willen hem feliciteren voor het uitstekende werk dat hij gedurende al die jaren heeft geleverd, voor zijn strijdlust en zijn engagement voor het syndicale leven. We wensen hem het allerbeste in zijn nieuwe leven. Het ga je goed, kameraad.

Facebooktwitter

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook x

De Nieuwe Werker

FREE
VIEW