Nieuws

Aangepast werk … we maken er werk van!

Aangepast werk … we maken er werk van!

Is er aangepast op jouw werkvloer? Doe de scan op www.scanjewerkvloer.be.

// een bijdrage van Vlaams ABVV

Aangepast werk is nodig

Werknemers die terug aan het werk willen na langdurige ziekte, hebben vaak nood aan (tijdelijk) aangepast werk. Steeds meer oudere werknemers zien blijven werken tot hun pensioen enkel haalbaar mits aangepast werk. Voor personen met een handicap is het zo mogelijk nóg belangrijker. Aangepast werk is dus nodig.

Aangepast werk is mogelijk

Er zijn veel goede voorbeelden: aanpassingen van machines of werkmateriaal, progressief werken, coaching en opleiding, tot zelfs verandering van team … Er bestaan veel subsidies die het betaalbaar maken.

Er is ook wetgeving rond: de wet op het welzijn op het werk, de wetgeving over re-integratie, en de antidiscriminatie-wetgeving. Aangepast werk kan ook tijdelijk zijn. Bovendien hebben niet alle werknemers tegelijk nood aan aangepast werk.

De diversiteitsconsulenten ondersteunen jou hierbij

Tot een goed beleid over aangepast werk komen is een uitdaging. Gelukkig sta je er als delegee niet alleen voor. De diversiteitsconsulenten ondersteunen jou om goede maatregelen te bekomen, met aandacht voor de meest kwetsbaren. Dat doen we steeds in overleg met jouw secretaris.

Facebooktwitter

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook x

De Nieuwe Werker

FREE
VIEW