Nieuws

Jaarlijkse vakantie: opgelet met frauduleuze sms’en en mails

Jaarlijkse vakantie: opgelet met frauduleuze sms’en en mails

Er circuleren frauduleuze e-mails en sms-berichten van de RJV. “Niet klikken”, waarschuwt de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie.

Elk jaar rond deze tijd kijken werknemers uit naar de betaling van hun vakantiegeld. Wees extra waakzaam. De Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie waarschuwt voor frauduleuze sms-berichten en e-mails die de ronde doen.

De berichten roepen de gebruiker op om een rekeningnummer door te geven voor de uitbetaling van het vakantiegeld of om een bedrag te bevestigen door op een link te klikken. De links gaan steevast naar een valse website, die de nietsvermoedende gebruiker middels zijn/haar digipass van de bank zal proberen geld afhandig te maken.

De RJV waarschuwt met aandrang NOOIT op deze links te klikken. Het voegt er nog aan toe: “De RJV stuurt nooit sms-berichten en vraagt nooit om uw DIGIPASS te gebruiken.”

Wil je je rekeningnummer aanpassen of je persoonlijke gegevens corrigeren? Doe dit dan steeds via de officiële website van de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie.

Facebooktwitter

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook x

De Nieuwe Werker

FREE
VIEW