Nieuws

Miranda Ulens over de sociale verkiezingen

Miranda Ulens over de sociale verkiezingen

Elke vier jaar gaat het hart van Miranda Ulens, algemeen secretaris van het ABVV, sneller kloppen. De sociale verkiezingen, dat zijn de hoogdagen van democratie op de werkvloer.

Miranda Ulens is ondertussen algemeen secretaris van de socialistische vakbond ABVV. Maar ook zij begon haar syndicale carrière als delegee in de financiële sector.

“Elke vier jaar doen de sociale verkiezingen m’n hart open bloeien. Ik heb zulke goeie herinneringen aan de kameraden en de ploeg waarmee ik indertijd kandidaat was. Ik herinner mij dat ploegwerk, die fierheid wanneer we een goed resultaat neerzetten, het feit dat mensen je ondersteunen.”

“Ik was ook onmiddellijk verkozen. Ik mocht onmiddellijk actief worden als afgevaardigde in de ondernemingsraad. Al die mensen die zich enthousiast willen inzetten op de werkvloer, en het verschil willen maken, da’s super. Je krijgt daar zo veel energie van. Ik ben zeer fier op alle mensen die dat willen doen voor het ABVV.”

Heeft Miranda Ulens goede raad voor huidige en toekomstige afgevaardigden?

“Werk samen. Luister naar wat er leeft op het terrein. Doe voorstellen out-of-the-box. Zorg dat je het vertrouwen behoudt. Spreek met de mensen. Zeg wat je doet, en doe wat je zegt. Da’s belangrijk.”

  • Het volledige gesprek met Miranda Ulens vind je hier.
Facebooktwitter

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook x

De Nieuwe Werker

FREE
VIEW